NYHEDER

Renac, hjælper dig med at lave almindelige fejlanalyse

Solcelleindustrien har et ordsprog: 2018 er det første år med et distribueret solcelleanlæg.Denne sætning blev bekræftet inden for fotovoltaisk solcelleboks 2018 Nanjing distribueret fotovoltaisk teknologi træningskursus!Installatører og distributører over hele landet var samlet i Nanjing for systematisk at lære viden om distribueret solcelleanlægskonstruktion.

01_20200918133716_867

Som ekspert inden for fotovoltaiske invertere har Renac altid været dedikeret til fotovoltaisk videnskab.På uddannelsesstedet i Nanjing blev Renac Technical Service Manager inviteret til at dele udvalget af invertere og intelligente tjenester.Efter undervisningen fik eleverne hjælp til at analysere de almindelige problemer ved solcelleanlæg og fik enstemmig ros fra eleverne.

Tips:

1. Inverterskærmen vises ikke

Fejlanalyse:

Uden en DC-indgang drives inverter-LCD'en af ​​DC.

Mulige årsager:

(1) Komponentens spænding er ikke nok, indgangsspændingen er lavere end startspændingen, og inverteren virker ikke.Komponentspænding er relateret til solstråling.

(2) PV-indgangsterminalen er omvendt.PV-terminalen har to poler, positive og negative, og de skal svare til hinanden.De kan ikke forbindes omvendt med andre grupper.

(3) DC-kontakten er ikke lukket.

(4) Når en streng er forbundet parallelt, er et af stikkene ikke forbundet.

(5) Der er en kortslutning i modulet, hvilket får ingen andre strenge til at virke.

Løsning:

Mål DC-indgangsspændingen på inverteren med multimeterets spændingsområde.Når spændingen er normal, er den samlede spænding summen af ​​spændingen af ​​hver komponent.Hvis der ikke er nogen spænding, skal du inspicere DC-kontakten, klemrækken, kabelstikket og komponenterne i rækkefølge;hvis der er flere komponenter, separat testadgang.

Hvis inverteren bruges i en periode, og der ikke findes nogen ekstern årsag, er inverterens hardwarekredsløb defekt.Kontakt en eftersalgstekniker.

2. Inverteren er ikke tilsluttet netværket

Fejlanalyse:

Der er ingen forbindelse mellem inverteren og nettet.

Mulige årsager:

(1) AC-kontakten er ikke lukket.

(2) AC-udgangsterminalen på inverteren er ikke tilsluttet.

(3) Ved ledningsføring løsnes den øvre terminal på inverterens udgangsterminal.

Løsning:

Mål vekselstrømsudgangsspændingen for inverteren med multimeterets spændingsområde.Under normale forhold skal udgangsterminalen have 220V eller 380V spænding.Hvis ikke, skal du kontrollere, om tilslutningsklemmen er løs, om AC-kontakten er lukket, og om lækagebeskyttelsesafbryderen er afbrudt.

3. Inverter PV Overspænding

Fejlanalyse:

DC-spænding for høj alarm.

Mulige årsager:

For stort antal komponenter i serie får spændingen til at overskride inverterens indgangsspændingsgrænse.

Løsning:

På grund af komponenternes temperaturkarakteristika, jo lavere temperatur, jo højere spænding.Indgangsspændingsområdet for den enfasede strenginverter er 50-600V, og det foreslåede strengspændingsområde er mellem 350-400.Indgangsspændingsområdet for den trefasede strenginverter er 200-1000V.Efterspændingsområdet er mellem 550-700V.I dette spændingsområde er omformerens effektivitet relativt høj.Når strålingen er lav om morgenen og om aftenen, kan den generere elektricitet, men det får ikke spændingen til at overskride den øvre grænse for inverterspændingen, hvilket forårsager en alarm og stopper.

4. Inverter isolationsfejl

Fejlanalyse:

Solcelleanlæggets isolationsmodstand til jord er mindre end 2 megohm.

Mulige årsager:

Solcellemoduler, samledåser, DC-kabler, invertere, AC-kabler, ledningsklemmer osv. har en kortslutning til jorden eller beskadigelse af isoleringslaget.PV-klemmerne og AC-ledningshuset er løse, hvilket resulterer i vandindtrængning.

Løsning:

Afbryd nettet, inverteren, kontroller modstanden af ​​hver komponent til jorden på skift, find ud af problempunkterne, og udskift.

5. Netfejl

Fejlanalyse:

Netspændingen og frekvensen er for lav eller for høj.

Mulige årsager:

I nogle områder er landnettet ikke blevet rekonstrueret, og netspændingen er ikke omfattet af sikkerhedsbestemmelserne.

Løsning:

Brug et multimeter til at måle nettets spænding og frekvens, hvis det er ude af at vente på, at nettet vender tilbage til det normale.Hvis strømnettet er normalt, er det inverteren, der registrerer fejlen på printkortet.Frakobl alle DC- og AC-terminaler på maskinen, og lad inverteren aflade i ca. 5 minutter.Luk strømforsyningen.Hvis det kan genoptages, hvis det ikke kan genoprettes, kontakt.Eftersalgs teknisk ingeniør.